Lampu pertumbuhan mangrupikeun jinis lampu anu nyayogikeun kompensasi cahaya pikeun pepelakan rumah kaca saluyu sareng hukum alami pertumbuhan pepelakan sareng prinsip fotosintésis, anu tiasa ngamajukeun kamekaran, manjangkeun kembangan, sareng ningkatkeun kualitas.
Ieu mangrupikeun cara anu paling ekonomis pikeun ngagunakeun lampu fluoresensi warna monokromatik salaku sumber cahaya tambahan pikeun kamekaran pepelakan.Contona, lampu fluoresensi beureum bisa ditambahkeun kana grup lampu fluoresensi biasa, atawa kombinasi lampu fluoresensi beureum jeung biru bisa dipaké pikeun katerangan.
· Pangaruh cahaya dina sintésis klorofil tutuwuhan: Tutuwuhan anu dibudidayakeun dina cahaya bulao umumna mibanda ciri-ciri tatangkalan panonpoé, sedengkeun pepelakan anu dibudidayakeun dina lampu beureum sarua jeung tutuwuhan pangiuhan.
Lampu beureum teu ukur mangpaat pikeun sintésis karbohidrat tutuwuhan, tapi ogé accelerates ngembangkeun tutuwuhan lila-dinten.Sabalikna, lampu biru-Violet ngagancangkeun pamekaran pepelakan pondok-poé sareng ngamajukeun sintésis protéin sareng asam organik, sedengkeun gelombang pondok cahaya biru-Violet sareng sinar ultraviolét tiasa ngahambat batang.Elongation internode ngamajukeun tumuwuhna sababaraha cabang sisi sareng kuncup.


waktos pos: Oct-15-2021